Werkwijze

Ons netwerk, jouw nieuwe talent! Ben jij voor jouw organisatie opzoek naar nieuw talent? Met onze kennis van zaken en een uitgebreid netwerk in de regio hebben wij maar één doel: het beste talent matchen met jouw organisatie.
Waarom je ons dit kan toevertrouwen:
 • Wij zijn specialist op het gebied van recruitment. 
Onze focus ligt op jouw vraagstuk.
 • Wij kennen de markt, de vraag en het aanbod.
 • De perfecte match maken zit in ons DNA. 
We snappen het vak al meer dan 15 jaar als geen ander.
 • Wij zien de noodzaak in van de juiste match en kwaliteit is daarom 
één van onze hoofdpijlers. Geen cv’s schuiven, maar echte betrokkenheid en aandacht.

‘De stappen naar nieuw talent’

De aanvraag

Vertel ons wat je nodig hebt en we helpen je op maat. Met de aandacht, ons netwerk en de jarenlange kennis en ervaring helpen we je aan het juiste talent. Dit is het startpunt naar een nieuwe collega! Je neemt contact met ons op via het aanvraagformulier of je belt ons direct. Samen plannen wij een afspraak in om het HR-vraagstuk te bespreken. Daarbij willen wij graag meer over de achtergrond van de organisatie weten en haar personeelsbehoefte.

Wervingsfase

In deze fase gaan wij voor je aan de slag! De werving vindt plaats door gebruik te maken van geavanceerde online wervingskanalen en –methodieken. Wij hebben dagelijks de focus op het proactief werven van kandidaten via ons regionale netwerk en daarbuiten. Onze kandidaten worden uitgebreid en zorgvuldig gescreend aan de hand van het opgestelde vacatureprofiel.

Selectiefase

Yes! Wij hebben één of meerdere passende kandidaten gevonden. Deze kandidaten nodigen wij uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek zoomen wij in op de kandidaat en de openstaande vacature. Wij maken een duidelijke analyse van de kandidaat ten opzichte van het vacatureprofiel. Beschikt de kandidaat over de gewenste ervaring en kwalificaties? Wij kijken ook naar de soft skills, drijfveren en competenties. Houding, gedrag en cultuur zijn even zo belangrijk voor de juiste selectie van een kandidaat. Zijn wij en de kandidaat overtuigd, dan stellen wij de kandidaat via een uitgebreid profiel aan je voor.

Sollicitatiegesprek(ken)

Van harte gefeliciteerd! Jij hebt je keuze gemaakt en gaat binnenkort aan de slag in jouw nieuwe uitdaging. De volgende stap is het afronden van de praktische zaken, zoals het tekenen van het contract. Dit doen we in de vooraf afgesproken contractvorm. De definitieve startdatum bepalen we met jou en de opdrachtgever. Het inwerktraject wordt besproken, waar mogelijk kijken we naar opleidingen en trainingen. Zodra je gestart bent, komen wij bij je langs op jouw nieuwe werkplek.
We volgen en begeleiden jou goed binnen de inwerkperiode, we plannen waar nodig evaluaties in.

Een nieuw talent aangenomen

De vlag kan uit! Je hebt jouw keuze gemaakt en de ideale kandidaat gekozen. De kandidaat laat weten graag voor jouw organisatie te willen werken. We hebben een succesvolle match! Op basis van de gemaakte samenwerkingsvoorwaarden ronden wij de laatste zaken af voor de daadwerkelijke start. Zodra de kandidaat is gestart, begeleiden en coachen wij onze kandidaat tot de overnametermijn.

Dienstverlening

Uitzenden

De dienstverlening uitzenden is een vorm waarbij wij een medewerker aan jou ter beschikking stellen. Wij zijn formeel juridisch werkgever, de dagelijkse aansturing en leiding ligt bij jou. Alle administratieve zaken en het ziekterisico ligt bij ons.
De vele voordelen van uitzenden?
 • Flexibiliteit, je zet de medewerker in wanneer je wilt. 
No cure, no pay (je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren).
 • Geen werkgeversrisico: wij zijn werkgever en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en dragen de wettelijke premies af.
 • Je hebt de tijd om een medewerker gedurende een langere periode goed te kunnen beoordelen, alvorens je besluit de medewerker in dienst te nemen.
 • Je hebt de mogelijkheid om de medewerker na de afgesproken inleentermijn kosteloos over te nemen 
op contract.

Detacheren

De dienstverlening detacheren is een vorm, waarbij wij een medewerker aan jou ter beschikking stellen. Dit betekent dat de medewerker een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangeboden krijgt, alvorens hij of zij door jou wordt overgenomen middels een direct dienstverband.
Wat zijn de voordelen van detacheren? 
 • Geen werkgeversrisico: wij zijn werkgever en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en dragen de wettelijke premies af. 
 • Je hebt de tijd om een medewerker gedurende een langere periode goed te kunnen beoordelen, alvorens je besluit de medewerker in dienst te nemen.
 • Je hebt de mogelijkheid om de medewerker na de afgesproken inleentermijn kosteloos over te nemen op contract. 
 • De duur van de detacheringsovereenkomst is in overleg met jou en de medewerker vast te stellen, waarbij het hanteren van een proeftijd tot de mogelijkheden behoort bij een detacheringsperiode van meer dan zes maanden.
 • Het maakt de mogelijkheid en de kans groter om kandidaten in een (vaste) baan de overstap naar jouw organisatie te laten maken. Detacheren geeft de kandidaat zekerheid middels een overeenkomst voor bepaalde tijd.

Werving & Selectie

Over de dienstverlening Werving & Selectie wordt gesproken indien een kandidaat direct in dienst treedt bij een opdrachtgever van ons. Het volledige werving- en selectietraject geef je daarmee uit handen. Het invullen van een vacature is een tijdrovende klus en vraagt om expertise en ervaring. Het adverteren, beoordelen van sollicitatiebrieven, uitnodigen van kandidaten, voeren van sollicitatiegesprekken en het afwijzen van kandidaten kost veel tijd. Wij rekenen een percentage van het bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld als werving & selectie bedrag.

ZZP bemiddeling

Heb je tijdelijke versterking in het bedrijf nodig vanwege een grote opdracht? Dan sluit de interim dienstverlening van Scouting Talent goed bij jou aan. In Nederland zijn steeds meer zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers). Dit aantal groeit elk jaar. Met ons uitgebreide netwerk komen wij bij regelmaat in gesprek met een interim professional. Vooraf maken we samen met jou en de interim professional duidelijk afspraken over de kaders van de opdracht. Wij blijven formeel juridisch werkgever en regelen de financiële en administratieve zaken met de professional. Jij hoeft je geen zorgen meer te maken over de continuïteit en de ontwikkeling van je organisatie.

Contracting

Heb je zelf een goede medewerker gevonden, maar wil je het juridisch werkgeverschap graag uitbesteden? Wij regelen het voor je! Jij draagt zelf je kandidaat bij ons aan, maar wij nemen het juridisch werkgeverschap en de salarisadministratie van je over. Dat alles tegen een zeer scherp tarief!
Wat zijn de voordelen?
 • Flexibiliteit, je kunt eenvoudig op- en afschalen van personeel
 • Minder tijd kwijt aan administratie, wij nemen de administratie uit handen
 • Je hebt geen werkgevers risico’s en kosten bij verzuim
 • Je personeelskosten zijn vooraf bekend. Je betaalt slechts voor de gewerkte uren tegen een zeer scherp uurtarief.

Neem contact op

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van onze werkwijze en wil jij graag met ons verder?