Werkwijze

Jij hebt besloten om die stap te zetten naar die betere baan. Je hebt onze vacature gespot op onze website, internet of sociale media. Het kan ook zijn dat wij jou benaderd hebben via onze search kanalen. Je besluit dat dit het moment is om jouw loopbaan een nieuwe ‘boost’ te geven en solliciteert. Dit kan via onze website door direct op de vacature te solliciteren, uiteraard kun je ook vrijblijvend een afspraak plannen voor loopbaanadvies. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij nog niet weet wat je graag zou willen en kunnen. Je loopt rond met een heleboel vragen. Wij gaan je daarbij helpen!

De stappen naar die betere baan

Ambitiegesprek

Je hebt een persoonlijk ambitiegesprek gepland met ons. Dit kan bij ons op kantoor, bij jou in de buurt, maar ook bij jou thuis. Wij zijn niet alleen actief binnen de standaard kantooruren. Mocht je nog in dienst zijn van je huidige werkgever en overdag geen tijd hebben, dan is een afspraak in de avonduren ook mogelijk. De afspraak plannen wij in overleg. Tijdens het gesprek neem jij ons mee in jouw opgedane werkervaring, doelen en ambities. Samen komen we erachter wat jou beweegt, waar je goed in bent en wat je nu ècht wilt. Waar je ook staat in je carrière, wij koppelen je graag aan een bedrijf binnen ons netwerk.

Wij vinden een baan

Dit is het moment waarbij wij aan zet zijn. Wij hebben een duidelijk beeld gekregen van jouw ambities, wensen en eisen. We maken samen afspraken over de voortgang en het traject. Het gaat nu écht beginnen, er komt actie in de tent! Binnen ons grote netwerk leggen wij de verbinding tussen jou en onze opdrachtgevers. Wij creëren hierbij actief kansen en gaan proactief te werk. Hebben wij één of meerdere passende opties voor jou ,dan zetten wij samen de volgende stap.

Je gaat op gesprek

Yes! Je mag op gesprek bij één of meerdere opdrachtgevers van ons. In overleg met jou plannen wij de gesprekken in. Het grote voordeel voor jou is, wij kennen onze opdrachtgever. Het gaat om de juiste mensen kennen, de cultuur van de organisatie te voelen en te begrijpen. Wij bereiden jou goed voor op het gesprek, zodat jij een uitstekende eerste indruk maakt! Na het gesprek hebben wij contact over hoe je het gesprek ervaren hebt. Wat is jouw eerste indruk? Voldoet het aan je verwachtingen? Was er een klik? Heb jij jezelf goed kunnen presenteren en op de kaart kunnen zetten? Deze vragen gaan wij samen nader bespreken. Zijn jij en de opdrachtgever positief, dan plannen we een tweede gesprek of een afrondend gesprek in. Een afrondend gesprek wordt ook wel arbeidsvoorwaardengesprek genoemd. Wij zullen jou hierbij helpen en adviseren om tot een goed contract, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden te komen. Voor sommige functies kan het zijn dat een assessment onderdeel is van de sollicitatieprocedure ook hier bereiden wij jou op voor!

Starten in jouw nieuwe uitdaging

Van harte gefeliciteerd! Jij hebt je keuze gemaakt en gaat binnenkort aan de slag in jouw nieuwe uitdaging. De volgende stap is het afronden van de praktische zaken, zoals het tekenen van het contract. Dit doen we in de vooraf afgesproken contractvorm. De definitieve startdatum bepalen we met jou en de opdrachtgever. Het inwerktraject wordt besproken, waar mogelijk kijken we naar opleidingen en trainingen. Zodra je gestart bent, komen wij bij je langs op jouw nieuwe werkplek. We volgen en begeleiden jou goed binnen de inwerkperiode, we plannen waar nodig evaluaties in.

Ben jij op zoek naar die betere baan?

Bekijk ons actuele vacature aanbod en solliciteer direct.

Dienstverlening

Recruitment

Bij Scouting Talent draait het allemaal om jou als talent. Talent kent hierbij geen leeftijd. Je bent namelijk nooit te oud om jezelf verder te ontwikkelen. Het start met een kennismakingsgesprek en een kop koffie. Samen zoomen wij in op jouw unieke persoonlijkheid, skills en talenten. Wij bespreken jouw passies, drives en ambities. Het gaat om jouw toekomstige werkgeluk! Vanuit jouw behoefte worden de bedrijven gezocht die het best bij jou passen. Samen vinden wij die betere baan.

Loopbaanadvies

Je hebt zekerheid met een betaalde baan, maar vraagt je steeds vaker
af of ‘dit het nou wel is’. Je loopt met vragen als:
  • Past dit werk nog wel bij mij?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Waar liggen mijn passies?
  • Sta ik niet stil in mijn persoonlijke ontwikkeling?
  • Waarom krijg ik geen groeikansen bij mijn huidige werkgever?
  • Verdien ik wel genoeg?
  • Is werk en privé wel in balans?
  • Waarom denk ik al een tijd aan een nieuwe stap?

Wat ben jij waard

Stel jij jezelf ook regelmatig de vraag: verdien ik wel genoeg? Krijg ik wel marktconform betaald? Jouw baan moet in basis natuurlijk plezierig zijn. Echter, is dat niet het enige! Je wilt een salaris verdienen dat past bij wat je doet! Waardering blijkt niet alleen uit dagelijkse complimenten of goede beoordelingen, maar ook uit een goed salaris. Soms kan het interessant zijn om te weten hoe je salaris zich verhoudt tot dat van andere werknemers in soortgelijke functies. Vanuit Scouting Talent kennen wij de markt als geen ander. Wij weten wat er mogelijk is op salarisgebied.

Ga jij via ons op gesprek?

Wij geven jou salarisadvies en bereiden jou voor op het arbeidsvoorwaardengesprek. Jij komt op deze manier goed beslagen ten ijs en jij gaat verdienen wat jij waard bent! Ben jij benieuwd of jouw kennis en ervaring past bij het salaris dat jij maandelijks ontvangt van jouw huidige werkgever? Maak dan een afspraak of vul de marktwaarde-checker in en wij zoeken dit voor jou uit! Binnen één werkdag nemen wij contact met jou op om het resultaat met jou te bespreken! Wij gaan uiteraard discreet met jouw gegevens om.

Hidden
Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.